MekoPartner-kontot

Vi ger mer för mindre

Hur ansöker man?

Ansök här direkt hos Resurs Bank eller prata med personalen i din butik eller verkstad så hjälper de dig. Du kan också ansöka via mobilen genom att SMS:a MEKOPARTNER till 71 690 och få svar inom några minuter. Inget fysiskt kort kommer att skickas ut efter att du godkänts av Resurs Bank. Tag istället med dig din legitimation nästa gång du lämnar in din bil på en MekoPartner bilverkstad.

Vem kan ansöka om MekoPartner-kontot?

Den sökande ska ha fyllt 18 år, inte ha några betalningsanmärkningar och ha en regelbunden taxerad inkomst (ej bidrag, studiebidrag eller liknande).

Välj mellan olika betalningsalternativ

När du har handlat med ditt MekoPartner-konto får du med post hem ett kontoutdrag med flera betalningsalternativ att välja mellan. I grunden fungerar det som ett vanligt betalkort, det du köper ena månaden betalar du för nästa månad. Du har även andra alternativ att ytterligare fördela kostnaderna med för dina inköp. (Köp genomförda innan den 4:e bankdagen i innevarande månad debiteras du för i samma månad.)

Delbetala i 4 månader utan ränta och avgifter

Beloppet fördelas i fyra lika stora delar och inga kostnader tillkommer. Gäller för inköp över 1 000 kronor.

12 månaders räntefritt

Ditt inköp delas i 12 delar. Aviavgift på 29 kronor samt en uppläggningsavgift (från 145 kr, se tabell) tillkommer om du väljer 6 månaders delbetalning eller mer.

Vad kostar det?

Tabellerna nedan visar exempel på hur du kan betala och vad det kostar.


I månadsbeloppen ingår ev. ränta. För att delbetala krävs ett sammanlagt månadsbelopp på minst 1 000 kr. Alla belopp avrundas upp till närmsta krona.
1: Tillkommer varje månad.
2: Tillkommer månad 2.

Exempel: Handla för 10 000 kr

Ordinarie månadsbelopp: 2 500 kr


Exempel baseras på ett köp den 15:e dagen i en kalendermånad och är beräknat 2021-03-01. Den effektiva räntan beräknas enligt Konsumentverkets allmänna råd om konsumentkrediter. Exemplet förutsätter att räntan och avgifterna är oförändrade under hela kreditperioden.

Kreditgivare: Resurs Bank AB (publ.), Box 22209, 250 24 Helsingborg
0771-11 22 33 | kundservice@resurs.se

Representativt exempel:

Vid ett kreditbelopp om 10 000 kr med rörlig årsränta om 0 % och 4 månader återbetalningstid uppgår den effektiva räntan till 0 %. I exemplet ingår administrationsavgift om 0 kr per månad och uppläggningsavgift om 0 kr. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 2500 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 10 000 kr fördelat på 4 avbetalningar.

Exemplet, som är beräknat 2021-03-17, förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Avrundning till närmaste högre krona tillämpas. Den effektiva räntan är beräknad i enlighet med Konsumentverkets allmänna råd om konsumentkrediter. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar.